Kategoriat
Ravintola

Ruoka- ja ravintolatrendejä uudelle vuodelle

Ravintola- ja ruokatrendit ovat jatkuvasti muuttuvia, ja vuodelle 2024 on ennustettu useita mielenkiintoisia suuntauksia. Tässä on yhteenveto tärkeimmistä trendeistä:

  1. Kansainväliset yhteistyöt: Ravintola-ala on globaali ja sosiaalinen yhteisö, jossa kansainväliset vierailijakokki-tapahtumat, yhteistyöillalliset, pop-up-ravintolat ja muut rajat ylittävät yhteistyöt ovat odotettavissa voimakkaana vuonna 2024. Tämä tulee näkymään muun muassa ruokalajien fuusioitumisessa, kuten Thai-Espanjalaisissa tapaksissa ja Japanilais-Italialaisessa keittiössä​​.
  2. Teknologian hyödyntäminen: Työvoimapula ravintola-alalla jatkuu, ja monet ravintolat kääntyvät teknologian puoleen täyttääkseen tämän aukon. Tämä voi ilmetä digitaalisten työkalujen, kuten QR-koodimenujen, pilvikeittiöiden ja toimitussovellusten, käytön lisääntymisenä​​.
  3. Perinteiden paluu: Monet kokit ja asiakkaat ovat kääntymässä takaisin perinteisiin ruokalajeihin ja paikallisiin raaka-aineisiin. Tämä ilmenee paikallisten ainesosien, valmistusmenetelmien ja mausteiden käytössä.
  4. Ruokalistojen inklusiivisuus: Yhä useammat ihmiset kiinnittävät huomiota terveyteensä ja hyvinvointiinsa, mikä näkyy ravintoloiden tarjoiluissa. Kasvisruokavaihtoehtojen suosio kasvaa, samoin kuin alkoholittomien juomavaihtoehtojen tarjonta​​.
  5. Kestävyys: Kestävyys on muuttumassa välttämättömyydeksi. Tämä näkyy raaka-aineiden hankinnassa kestävistä lähteistä, ruokahävikin vähentämisessä ja ravintolan toiminnan kokonaisvaltaisessa kestävyydessä​​.
  6. Yaupon-teet ja -juomat: Yaupon, Pohjois-Amerikan ainoa tunnettu kofeiinia sisältävä kasvi, on kasvattamassa suosiotaan. Sen mieto, maanläheinen maku on houkutellut kiinnostusta erityisesti teinä ja cocktailien ainesosana​​.
  7. Jäljittelemätön ”pulp”: Kaura-, soija- ja mantelipohjaisten maitokorvikkeiden sivutuotteiden hyödyntäminen on noussut trendiksi. Brändit luovat näistä jäännöksistä uusia tuotteita, kuten vaihtoehtoisia jauhoja ja leivonta-aineita​​.
  8. Kasvispohjaiset pastavaihtoehdot: Kasvipohjaiset pastavaihtoehdot, kuten spaghetti-squash ja sydänpalmu, ovat kasvattamassa suosiotaan, tarjoten vaihtoehtoja erityisruokavalioihin tai lisäämään kasvisten ja hedelmien kulutusta​​.
  9. Taateleiden nousu: Taatelit ovat saaneet uuden suosion makeutusaineena. Niitä käytetään leivonnassa, pastoissa, siirapeissa ja jopa piilotettuna tuotteissa, kuten ketsupissa ja yön yli tehtävässä kaurapuurossa​​.